13 Regulla se si te jemi te suksehem ne jete

Komente · 1811 Shikime

Kur je vetvetja, ti je ndryshe


1. Jeni ambicioz
Nga Michelangelo Buonarroti, Artisti i Madh i Renesancës: "Rreziku më i madh për shumicën prej nesh nuk qëndron në vendosjen e qëllimeve tona shumë të larta dhe dështimeve të vogla; por në vendosjen e qëllimeve shumë të ulëta, dhe arritjet tona të shënuara. "

2. Gjeni se çfarë ju pëlqen të bëni dhe bëjeni
Nga Oprah Winfrey, personazh mediatikë: “E dini që jeni në rrugën e suksesit, atëherë kur ju do të punonit dhe nuk do të duhet t’ju paguajnë për të.”

3. Mësohuni se si të balanconi jetën
Nga Phil Knight, CEO të Nike Inc: "Nuk është një konflikt i pandryshueshëm mes punë në jetë dhe në biznes, një betejë e vazhdueshme në mes paqes dhe kaosit. Asnjëra nuk mund të zotërohen, por të dy anët mund të ndikohen. Se si ia dilni në lidhje me atë është çelësi i suksesit. "

4. Mos keni frikë nga dështimet
Nga Henry Ford, Themelues i Motorëve Ford: "Dështimi është thjesht një mundësi për të filluar përsëri, këtë herë me më shumë zgjuarsi."

5. Të keni një vendosmëri të palëkundur për të arritur sukses
Nga Colonel Sanders, Themeluesi i KFC: “Kam bërë një zgjidhje, që do të arrijë diçka nëse mundem. Dhe asnjë orë, as sasia e punës, as shuma e parave nuk do të më frenoj që të mos e jap më të mirën nga vetja. Dhe e kam bërë qysh atëherë, dhe përfitoj nga ajo. E di që po.”

6. Bëhu njëri i veprimeve
Nga Leonardo da Vinci, Gjeniu i Rilindjes: “Egzistojnë raste të pakta që njerëzit e arritur janë ulur dhe kanë pritur që gjërat të ndodhin vet. Ata janë ngritur dhe i kanë realizuar gjërat.”

7. Shmangë konfliktet
Nga Theodore Roosevelt, Presidenti i 26-të i Amerikës: "Përbërësi më i rëndësishëm i vetëm në formulën e suksesit është të dish se si të dialogosh me njerëzit.”

8. Mos ke frikë të shprehësh ide të reja
Nga Mark Twain, Autor i njohur: "Një person me një ide të re është një maniak derisa ideja të ketë sukses."

9. Beso në kapacitetin tënd për të pasur sukses
Nga Walter Disney, Themelues i Walt Disney Company: “Nëse mundesh ta ëndërrosh, mundesh edhe ta bësh.”

10. Gjithmonë mbajë një qëndrim pozitiv mendor
Nga Thomas Jefferson, presidenti i 3 i Amerikës: "Asgjë nuk mund të ndaloj njeriun me qëndrim të drejtë mendorë nga arritja e qëllimit të tij; asgjë në këtë tokë nuk mund të ndihmojë njeriun me qëndrim të gabuar mendor.”

11. Mos lejoni që dekurajimi t’ju ndalojë se provuari
Nga Abraham Lincoln, presidenti i 16 i Amerikës: “Mos lejoni asnjë ndjenjë dekurajimi t’ju godas, dhe në fund do të jeni i sigurt për sukses.”

12. Je i gatshëm të punosh shumë
Nga Penny JC, Themelues i JC Penney Inc: "Derisa të jeni të gatshëm për të zhytur veten në punën tuaj përtej kapacitetit të njeriut mesatarë, ju nuk jeni të prerë për pozitat në krye"


13. Të jesh aq i guximshëm sa për të ndjekur intuitën tuaj

Nga Steve Jobs, Bashkë-themelues i Apple Inc: "Ke guximin për të ndjekur zemrën dhe intuitë tuaj. Ato disi tashmë e dinë atë që ju me të vërtetë dëshironi të bëni. Çdo gjë tjetër është dytësore. 

Komente